CPO Works Teknoloji ve İnternet

CES 2015 Değerlendirmeleri Part 2 – Zamanın Ötesinde Yeni Nesil Moda

Geçtiğimiz yıl CES’in gözde ürün kategorileri arasında yer alan giyilebilir aksesuarlar CES 2015’e de damgasını vurmaya devam ediyor. Fuarda giyilebilir teknolojilerini ilk kez bizle buluşturan markalar arasında Lenovo da bulunuyor.

vibe bandw

VibeBand VB10, E Ink ekranı sayesinde sürekli açık bir cihaz olmasına rağmen, 7 gün boyunca açık kalmayı başarıyor. Adım sayarken aynı zamanda akıllı telefona gelen bildirimleri de gösteren bileklik, aynı zamanda uykuyu da takip edebiliyor.

Ve tabi ki Garmin… CES’te görücüye çıkardığı başlıca 3 akıllı saat modelinin ilki olan Fenix 3, yerleşik olarak GPS desteği sunuyor. Kalp atış hızı sensörü gibi farklı birçok sensöre sahip Fenix 3 koşarken, bisiklete binerken veri topluyor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Adım sayma gibi temel hareket işlevlerini de yerine getirirken, profesyonel sporcular için rejenerasyon zamanı ölçümü, kulaç sayısı gibi özellikleri ölçümlüyor. Ayrıca pusula, barometre ve yükseklik ölçer de yine Garmin Fenix 3’ün bileşenleri arasında yer alıyor. LiveTrack adını taşıyan özelliğiyle ise arkadaşlarımızla birlikte egzersizler yapmamız mümkün :). Garmin’in tanıttığı bir diğer akıllı saat olan Epix’te ise parmak ucuyla kontrol edilebilen 1.4 inç’lik bir ekran bulunuyor. Buna ek olarak saat 8 GB dahili depolama alanı barındırıyor. Fenix 3’teki sensörleri barındıran Epix, 50 metreye kadar suya dayanıklı olması sayesinde özellikle doğa meraklıları için uygun bir cihaz izlenimi veriyor. Garmin’in yeni akıllı saatlerinin sonuncusu olan Vivoactive ise Fenix 3 ve Epix’teki bazı dayanıklı yönleri ödünç alıyor.

swarovski_smartwatch1

Misfit ise bu sene Swarovski ile anlaşarak Shine serisine yeni bir soluk katıyor. Swarovski taşlarla süslenmiş yeni aktivite bileklikleri ve kolyeleri, şıklığıyla vazgeçilmezimiz olmaya hazırlanırken, Swarovski Shine serisinin tabi ki her zevke özel farklı model ve renk seçenekleri de bulunuyor. Şık tasarımlı aktivite takip cihazları arasına iddialı bir giriş yapan Misfit, ortada kristal takip cihazı ve kenarlarında Swarovski taşlarla her modelde göz alıcı bir görünüme sahip.

misfit-swarovski-shine

Bu şık görüntüsünün yanında eski özelliklerinin tümüne sahip olan Shine, spor aktivitelerimizle ilgili veriler toplarken uyku alışkanlıklarınızı da takip ediyor. Mobil aktivite uygulamalarıyla uyumlu olarak çalışan Shine’da toplanan veriler telefon aracılığıyla rahatlıkla kontrol edilebilmekte. Swarovski Shine aynı zamanda bir saat olarak da kullanılabiliyor ve üstelik 50 metreye kadar su geçirmiyor. Yani artık sadece davetlerde değil, spor yaparken de şıklığından vazgeçemeyen kullanıcılar için Swarovski Shine ideal bir akıllı saat diyebiliriz :).

Son dönemde özellikle otomotiv markaları ve teknoloji devleri arasındaki yakınlaşma zirveye ulaşmışken, Audi’nin CES 2015 etkinliği sırasında gösterdiği paslanmaz çelik kaplı akıllı LG saati ise fuarda oldukça büyük beğeni topladı.

lg_audi_webos_1

Ancak bu özel saatte bizi bir sürpriz bekliyor. Audi’nin Android Auto’nun önemli destekçilerinden biri olmasından dolayı bu saatin bir Android Wear işletim sistemine sahip olmasını beklense de, saat LG’ye ait WebOS işletim sistemiyle tanıtıldı. LG’nin webOS işletim sistemli bu akıllı saatinin piyasaya çıkış tarihi 2016 olarak verildiği için de, LG’nin mobil camiada stratejisiyle ilgili dedikodularının artmasına neden oldu :). Android Central ekibi saatin webOS işletim sistemine sahip olduğunu doğrularken, daha fazla detay için gözler şimdiden Şubat ayının sonunda Barselona’da düzenlenecek GSMA– Mobil Dünya Kongresi’ne çevrildi.

Peki sizce önümüzdeki dönemde Nesnelerin İnterneti’yle giderek akıllılaşan dünyamızda, Samsung’un Tizen’i ve LG’nin WebOS’ine karşı, Apple ve Google karşımıza ne gibi sürprizlerle çıkacaklar?

CES 2015 Değerlendirmeleri Part 2 – Zamanın Ötesinde Yeni Nesil Moda&rdquo için 1 yorum

Yorum bırakın