Dijital Dönüşüm, Endüstri 4.0 ve Gelecek… Tüm bu konu başlıkları, Türkiye’nin İlk Açık İnovasyon Kampı ve Konferansı olma özelliğini taşıyan HacknBreak‘te, 20-27 Ağustos tarihleri arasında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde oldukça keyifli ve yaratıcı bir atmosferde ele alındı. Yeni teknolojiler üreten ve geleceğin teknoloji modellerini tasarlayanlarla melek yatırımcı ve firmaları buluşturarak bir ilke imza atarak sektöre yeni bir soluk getiren, Turkcell’den eski çalışma arkadaşım Zehra Doruk ile birlikte Murat Küçükgirgin’a bu inovatif organizasyonun mimarları olarak ne kadar teşekkür etsek azdır.
Peki HacknBreak tam olarak neleri kapsak derseniz, isminden anlaşılacağı gibi hem işin içinde hem Hack hem Break var aslında. 🙂 Öyle bir ortam düşünün ki; bir yanda hackathonlar, ideathonlar, workshoplar, diğer bir yanda ise windsurf, yoga, bisiklet, yüzme keyfi ve özel müzik dinletileri gibi daha pek çok etkinlikler. İşte HacknBreak teknoloji ve inovasyon tutkunlarının deneyimlerini paylaştığı, kodlar ve yaratıcı fikirlerin havada uçtuğu, yaratıcı insanlarla network gelişimine katkısı olan ve isteyenler içinse konaklamayı Urla’nın kuş ve dalga sesleri arasında çadırlarla bile mümkün kılan eşsiz bir organizasyon.
Toplamda 750 kişinin katıldığı, 70 mentor ve konuşmacının yer aldığı, 16 konferans ve 95 aktivite gerçekleştirildiği kampta aynı zamanda Maker hareketi (kendin yap), crowdfunding (kitle kaynak finansman) modelleri, nesnelerin interneti (IoT), büyük veri, bulut bilişim ve yapay zeka entegrasyonuna yönelik çözümleriyle Ar-Ge, ürün geliştirme, işbirliği, IOT, web teknolojileri, UI, UX üzerine eğitim ve workshoplar da düzenlendi. Startup Proje Sunumları’nda, STEM eğitimi kapsamında 16 yaşındaki geliştiricilerden oluşan ve robot teknolojileri üzerine çalışan “Gelecek” adlı ekip TEMSA’dan sponsorluk alma şansı yakalarken, teknoloji tutkunu katılımcılara yine yazılım ve inovasyona yönelik yarışmalarda pek çok ödül ve girişim desteği de sunuldu. Kampta ayrıca vurgulanan önemli bir konu başlığı ise, “Açık kaynaklı ters inovasyon”du. Yani yerel Ar-Ge’yi teşvik ederek ülkemizde gençlerin ve inovasyona meraklı kitlelerin gerçek iş modelleri, gerçek kaynaklar ve gerçek eğitimlerle buluşturulması.
Sadece kampın son ve aynı zamanda da konferans günü olan kısmına katılabilmeme rağmen birbirinden değerli mentor, melek yatırımcı, girişimci, ürün geliştirici, öğrenci birbirinden yaratıcı kişilerle bir aradayken sanki bir haftadır ordaymışım gibi hissettim diyebilirim.
Ve tabii ki yine Turkcell’den eski yöneticilerim ve çalışma arkadaşlarımın teknoloji ve inovasyona yönelik sektöre ne kadar değer kazandırdıklarını görmekten ve bu sinerjiyi her ortamda her ana solumaktan ayrıca motive olduğumu söylemeden geçemeyeceğim.
Peki sırada ne mi var? Kampı diğer yandan “Daha iyi bir gelecek için mola” diye yorumlayarak, böylesine başarı ve keyif dolu bir organizasyona imza atan Zehra ve Murat, şimdiden teknoloji ve inovasyona gönül vermiş yüzlerce “HachnBreaker” ile bu keyifli organizasyonun part 2-3-4’lerini planlamak üzere kolları sıvadı bile! 🙂
“#HacknBreak: Dijital Dönüşüm, Endüstri 4.0 ve Gelecek…&rdquo için 1 yorum