Teknoloji ve İnternet

Akıllı Ürün İnceleme: Volkswagenim Anahtarlık Uygulaması

Dünya her şeyin birbirine bağlanabildiği Nesnelerin İnterneti devriminde hızla yol alıyor. Artık Nesnelerin İnterneti kavramı, başta teknoloji markaları olmak üzere dijital dönüşüm peşinde olan birçok markanın öncelikli konusu diyebiliriz. connected_carGE’nin tahmini 2020’de Dünya’da 25 Milyar bağlantılı nesne olacağı yönündeyken, Gartner’a göre 2020 yılına geldiğimizde yaklaşık 250 Milyon akıllı arabanın yer alması öngörülüyor. Dünya’da şu an 3,5 Milyar internete bağlı aktif kullanıcı varken, 10 Milyar bağlantılı nesne mevcut ve bu sayının önümüzdeki dönemde katlanarak artması beklenmekte. Çünkü artık günlük yaşantımızda üzerimize giyip veya taktığımız aksesuarlarda, evimizde, arabamızda, şehir içi ulaşımda, sanayide karşımıza nesnelerin interneti kavramı çıkacak. Aslında tüm bu oluşumun tek bir amacı var: Hayatımıza Değer Katmak. Peki bu “Değer Katma” durumu günlük hayatımıza nasıl yer alabilir?

volkswagenim_anahtarlik_11.JPG

Beacon uygulamaları konusunda Türkiye’nin önde gelen girişimlerinden Blesh, geçtiğimiz haftalarda Volkswagen Türkiye’yle birlikte özel bir projeye imza attı. Volkswagen araç sahiplerine yönelik Volkswagenim uygulamasıyla çalışan akıllı anahtarlığı sayesinde, kullanıcılar artık kayıp anahtarlıklarını kolayca bulup hatta anahtarlıklarını bir selfie kumandası olarak ta kullanabiliyorlar.

Geçenlerde detaylı inceleme fırsatı bulduğum ve o günden beri severek kullandığım bu özel Volkswagenim anahtarlığın 3 temel fonksiyonu bulunuyor:

anahtarim-nerede1-Anahtar bulma,

2-Telefon bulma ve

3-Selfie kumandası.

İlk iki özellik, aslında hemen hemen hepimizin başına gelen, araba anahtarını çantada bir türlü bulamama durumunda, akıllı telefonunuz üzerinden anahtarlığınıza sinyal göndermek olarak özetlenebilir. Veya tam tersini düşünün, elinizde arabanızın anahtarlığı varken telefonunuzu bulamama durumunda anahtarlık üzerindeki VW logosuna iki kez bastığınızda, telefonunuzun sesli bir sinyalle size “Ben Burdayım” diyip, yerini göstermesi olarak ta özetlenebilir.

volkswagenim_anahtarlik_22

Ve tabii ki dayanamayıp, anahtarlığın içini açtım! 🙂 Volkswagen’in Türkiye’deki araç sahipleri için sunduğu Volkswagenim mobil uygulamasına eklenen akıllı anahtarlık, baştan sona Blesh tarafından geliştirilen Bluetooth tabanlı bir özellik. Pille çalışan akıllı anahtarlığın batarya doluluk oranı uygulama içinden takip edilebiliyor. Anahtarlığın bir diğer işlevi de pratik bir selfie kumandası olması. Telefonunuzla, anahtarlıktaki Bluetooth mesafesi kadar uzaktayken, selfie çekebilmenize olanak sağlıyor. Bunun için telefonu bir noktaya sabitleyip, örneğin grup halinde bir fotoğraf için telefonun birkaç metre karşısına geçerek, anahtarlık üzerindeki logoya basmak yeterli oluyor. Uygulamanın kullanımına yönelik detayları aşağıdaki videodan da izleyebilirsiniz. Eğer “benim de olsun” diyorsanız, Volkswagen Shop üzerinden bu özel anahtarlığı hemen satın alabilirsiniz.

Akıllı Ürün İnceleme: Volkswagenim Anahtarlık Uygulaması&rdquo için 1 yorum

Yorum bırakın