Teknoloji ve İnternet

Sosyal Deneyimi Yaşatan Kazanır / Paylaşım Ekonomisi

Türkiye’nin en önemli internet girişimi programlarından biri olan Etohum, her yıl aldığı başvurular arasından seçtiği girişimlerle internet sektörüne önemli değerleri kazandırıyor. Dün, Etohum Girişimcilik Zirvesi’nde 2014 için seçilen 15 girişim açıklandı.etohum-15-225x225Bu heyecan veren yeni girişimleri incelerken, özellikle sharemyfare ve volt gibi başarılı uygulamalar, internette “sosyal deneyim yaşatma” döneminin tam da içinde olduğumuzu bir kez daha hatırlattı.

Günümüz “Yeni Medya” düzeninde dünyanın her herhangi bir yerine gitmek, oradan alışveriş yapmak, iletişim kurmak artık son derece kolay. Sosyal etkileşimin hızla şekillendirdiği bu düzenin temelinde ise tek bir kavram ön plana çıkıyor: “Paylaşmak”. Evet, artık planlarımızı interaktif yollarla yapabiliyoruz. Birçok hizmeti almak veya sunmak için geleneksel yollara ihtiyacımız kalmadan dijital ortamda yeni uygulama ve servislerle ihtiyacımız olan şeye hızla erişebiliyoruz. sharing_ec_1Bu erişim kolaylığı alışkanlıklarımıza yeni bir boyut kazandırırken, bir yandan da giderek paylaşım esasına dayanan yeni bir ekonomik işleyiş hayatımıza giriyor: “Paylaşım Ekonomisi”.

Paylaşım Ekonomisi’nde hiçbir şey karşılıksız değil. Özünde satın almak yerine ödünç almak ya da kiralamak var. Böylece hem kendi ekonomimize katkımız olurken bir yandan da sosyal bir deneyim yaşamış oluyoruz. Günümüzde markaların en çok peşinde koştuğu şey de aslında bu; “deneyim yaşatmak”.

Shared-economy-internet-evolution

İnternetin evrimine de bakacak olursak, artık yeni bir dönemin içine girdiğimizi ve bu yeni dönemde en etkili deneyimi yaşatacakların kazanacağını söyleyebiliriz. Paylaşım Ekonomisi ana temalı LeWeb’13 London‘da da internetin geleceği ve hayatımızı nasıl daha iyi yaşanır hale getireceği derinlemesine ele alınmıştı. Konuyla ilgili LeWeb’in kurucusu Loic Le Meur‘ün kapsamlı sunumunu izlemenizi tavsiye ederim:

 

 

Sosyal Deneyimi Yaşatan Kazanır / Paylaşım Ekonomisi&rdquo için 2 yorum

  1. Pingback: 2016 Dijital Pazarlama Trendleri |

  2. Pingback: Coronavirus Sonrası “Yeni Normal” Dünyamız – ceylanparlakay.com

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: